13 syyskuuta, 2014

Rakkauslaulu on kauttaaltaan kaunis

Työviksen Kellariteatterissa pyörivä Rakkauslaulu on joka osa-alueeltaan kaunis esitys. Parempaakaan laatusanaa en keksi ja miksi toisaalta tarvitsisikaan! 

Abi Morganin teksti kuvaa aikuista rakkautta älykkäästi ja koskettavasti. Maggie ja Billy nähdään rinnakkain sekä nuorena että 40 vuotta yhdessä olleena pariskuntana. Nuorempaa paria satuttaa lapsettomuus ja uskottomuus, vanhempi taas joutuu kohtaamaan toisen sairauden ja kuoleman.

Samuli Reunasen ohjauksessa Jaana Oravisto, Pentti Helin, Heidi Kiviharju ja Janne Kallioniemi näyttelevät paremmin kuin olen koskaan aiemmin kenenkään heistä nähnyt näyttelevän. Tarjolla on kaikki sävyt ja samalla pysytään riipaisevan tiukasti kiinni jossain hyvin todellisessa. Pakahduttavaa ensembletyöskentelyä!

Myös visuaalisesti esitys pakahduttaa. Jyrki Sepän arkinen, mutta metaforinen lavastus sekä Juha Haapasalon valosuunnittelu luovat käsikädessä itkettävän kauniita kuvia, Niklas Vainion äänisuunnittelun täydentäessä kokonaisuuden.

Jopa käsiohjelma on poikkeuksellisen kaunis!

Tällä viikolla näin Työviksellä myös yli seitsemänkymppisten näyttelijöiden tähdittämän komedian Vielä ehtii. Ruotsalaisen Carin Mannheimerin teksti on hirmuisen lämminhenkinen epäkorrekteine mummoineen, mutta poimii ovelasti sivulauseisiin myös vakavampia sävyjä vanhenemisen varjopuolista. Eila Roine on pääroolissaan kiroilevana ja ryyppäävänä Mariannena ihan mahdottoman hyvä, vaikka nyt ihan jokainen repliikki ei heti mieleen muistukaan. Maria Aro ja Liisa Roine komppaavat ystävänä ja siskona oikein mainiosti, Jarno Hiilloskorven jäädessä auttamatta alakynteen.

Tänä syksynä tamperelaisissa teattereissa tuntuu ylipäätään aika paljon puhututtavan ikääntyminen. Tampereen Teatterin Villikalkkunassa kolme keski-ikäistä sisarusta pohtii elämätöntä elämää, tulossa on vielä Ihmisen osa, jossa päähenkilö on 80-vuotias.

****

Esitys 13.9.2014

Ensi-ilta 11.9.2014


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostan omalla nimellä kommentointia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...