17 heinäkuuta, 2020

Huminaa eetterissä: Epäonnistumisten CV

Epäonnistumisten CV -podcast oli koronakevään etätyöpäivieni ilo. Kun kaikki tuntui vaikealta ja kapulaa tuli rattaisiin joka rintamalla, oli kovin lohdullista kuulla, että eipä se aina muillakaan mene putkeen. Raisa Omaheimon toimittama podcast löytyy Yle Areenasta ja suosittelen sitä kaikille, jotka itseni lailla helposti tarkentavat elämän epäonnistumisen hetkiin onnistumisten sijaan.

Olen aikanaan hakenut lukuisiin eri oppilaitoksiin pääsemättä sisään. Toki olen päässyt myös esimerkiksi kolmeen eri yliopistoon, mutta silti aina välillä kirpaisee mm. se, että olen 20 vuotta sitten jäänyt silloiseen unelma-ammattiini johtavaan koulutukseen ensimmäiselle varasijalle. 

Nykyisestä työstäni tykkään ja olen siinä oikein hyvä, mutta aiemmat epäonnistumiset työrintamalla muistuttelevat säännöllisesti itsestään. Ihmissuhteissakin on tullut epäonnistuttua monta kertaa vuosien varrella.

Samalla tavalla monet tunnetut menestyjät ovat kokeneet epäonnistumisia, vaikka me muut näemmekin vain ne korkean profiilin onnistumiset. Raisa Omaheimon myötätuntoisessa käsittelyssä omia mokiaan syväperkaavat menestyneet mediapersoonat, tieteentekijät ja taiteilijat. Tarinat tuottavat runsaasti niin myötähäpeää kuin empatiaakin.

Aina kun mietin, että "voi kun sekin asia olisi mennyt toisin," muistutan itseäni siitä, että ilman kaikkia niitä epäonnistumisia ja umpikujiin kääntymisiä, en olisi päätynyt juuri siihen kohtaan, missä tämänhetkisen elämäni paras ja tärkein asia tapahtui. Se antaa kaikille menneille mokille hopeareunuksen. 

Ja parhaista mokista voi kertoilla hyviä tarinoita. Kuten vaikkapa siitä kerrasta, kun esittelin itseni kansainvälisessä työtilanteessa vieressä seisovan työkaverin nimellä. Ai että.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostan omalla nimellä kommentointia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...